Kulda kommer! Dette bør du gjøre med boligen

Høsten er her, og det er tid for å forberede hus og hage før vinteren kommer. Her er noen nyttige tips for å gi hagen god overvintring og sikre boligen mot potensielle skader.

Rens takrenner og nedløp
Sørg for at takrennene er rene. Fulle takrenner kan både fryse, tette seg og slå sprekker. Dette kan føre til vannskader og fuktproblemer, så hold dem fri for rusk og rask.

Vask markiser og parasoller
Før du pakker bort markiser og parasoller, gi dem en grundig rengjøring. La dem tørke godt, og vurder å bruke impregnering for å beskytte dem mot fukt.

Steng utekranen
Ikke glem å stenge og tømme utekranen for vann! Dette forhindrer frosten fra å skade rørene og forårsake lekkasjer. Ta også inn hageslangen for å unngå frostskader.

Rengjør hagemøbler
Gi hagemøblene en skikkelig vask, uansett om de er laget av tre eller plast. Påfør olje eller impregnering før du setter dem i ly for vinteren.

Klipp og rak gressplenen
Rak bort døde blader for å forhindre kvelning av gresset. Klipp plenen en siste gang, men la gresset være minst 5 cm langt for å sikre bedre overvintring.

Beskjær busker og hekker
Beskjæring nå hjelper plantene med å spare energi til vinteren. Klipp busker og hekker ned til omtrent en fjerdedel av høyden, avhengig av arten. Hvis du er usikker, spør gjerne på ditt lokale hagesenter.

Plant blomsterløk
Ønsker du fargerike blomster til våren? Nå er det på tide å plante blomsterløk i jorden.

Gressklipper og grill
Når du har klippet gresset for siste gang, kan du oppbevare gressklipperen. Kontroller at den er i god stand, smør ledninger og overføringer, tøm den for bensin, og oppbevar den tørt og frostfritt. Gjør det samme med grillen.

Et godt sikret bolig før vinteren kommer minimerer sjansen for skader og unødvendige utbedringer, og du kan nyte vinteren med lave skuldre!